BPOB

Wij zijn als professioneel recherchebureau aangesloten bij de Branchevereniging Particuliere Onderzoeksbureaus (BPOB). De BPOB houdt toezicht op de kwaliteit van de dienstverlening van de aangesloten recherchebureaus. Daarbij wordt onder andere getoetst of de leden zich houden aan de toepasselijke wet- en regelgeving en de Privacygedragscode. Dit heeft als doel om de privacybelangen van betrokkenen te beschermen en de professionaliteit van de aangesloten recherchebureaus te waarborgen. Leden zijn verplicht om 4 keer per jaar deel te nemen aan de ledenvergadering en om ieders kennis up to date te houden organiseert de BPOB regelmatig kennissessies die door leden bijgewoond kunnen worden.

Alle leden van de BPOB hebben een vergunning van het Ministerie van Veiligheid en Justitie met een daaraan gekoppeld POB-nummer en zijn goedgekeurd door de Politie (gele pas). Deze gegevens worden gecontroleerd voordat een lid zich kan aansluiten bij de BPOB. Niet alle recherchebureaus in Nederland met POB-nummer zijn aangesloten bij de BPOB. De lijst met vergunde recherchebureaus is echter voor opdrachtgevers niet eenvoudig te controleren. Wilt u voor een NIET bij de BPOB aangesloten bureau contoleren of het een legitiem bureau is, dan zult u contact op moeten nemen met Justitie of met de afdeling Korpscheftaken van de politie binnen uw regio. Wilt u zeker weten dat u met een rechtsgeldig bureau te maken heeft, dan kunt u dus alleen voor de bij de BPOB aangesloten leden direct op onze website het POB-nummer controleren. Op deze manier bent u er zeker van dat u zaken doet met een legitiem en professioneel recherchebureau.

 

Ons recherchebureau heeft ook een keurmerk. De overheid en steeds meer bedrijven vinden het belangrijk dat ze weten met wie ze in zee gaan voordat ze een onderzoeksopdracht aan een onderzoeksbureau geven. Particuliere onderzoeksbureaus met een keurmerk, moeten aan strenge eisen voldoen en worden jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke auditors van N’Lloyd. De medewerkers van keurmerkbureaus werken gegarandeerd met inachtneming van de Privacy gedragscode, zijn op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en het bedrijf is financieel gezond.

 

Klik hier om de leden van de BPOB te bekijken.

 

Copyright 2015 Riscon | Realisatie: Webdesignkampioen